Companii

ZF Antreprenorii României. „În Germania 60% din angajaţii din fabrici au sub 40 de ani. La noi, au peste 60 de ani“

ZF Antreprenorii României. „În Germania 60% din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.06.2016, 00:07 241

Antreprenorii din Alba spun că lipsa forţei de muncă devine tot mai acută şi că rezvolvarea acestei probleme s-ar putea găsi în crearea de şcoli profesionale şi pe adaptarea la nevoile mediului de business local.

„De aproximativ doi ani problema forţei de muncă este tot mai acută. Şcoli profesionale există oriunde în Vest. Am fost la o fabrică Mercedez, dar şi la Ferrari. Am văzut în toate fabricile muncitori tineri, cam 60% aveau vârsta de până la 40 de ani. La noi, o să vedeţi că 80% sunt angajaţi de peste 60 de ani“, a spus Ioan Popa, proprietarul grupului de firme Transavia, cu afaceri de circa 140 milioane de euro anul trecut. 

Antreprenorul fost prezent la conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României?“, organizată de ZF împreună cu Banca Transilvania la Alba Iulia, unde s-au discutat problemele capitalului privat românesc din judeţele Alba şi Hunedoara, dar şi perspectivele de creştere al acestuia. Aceasta este a şaptea oprire a proiectului ZF Antre­prenorii României, după Timişoara, Sibiu, Piteşti, Braşov, Iaşi şi Craiova, iar în perioada următoare iniţiativa ZF va continua în cele mai mari oraşe din ţară.

Următoarea oprire a evenimentului va fi la Constanţa, pe 13 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO