Companii

ZF Antreprenorii României. Doar doi dintre cei mai mari 15 antreprenori din Arad fac producţie

ZF Antreprenorii României. Doar doi dintre cei mai mari...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.10.2016, 00:07 1885

Cea mai mare parte a industriei aparţine investitorilor străini.

ZF organizează astăzi la Oradea împreună cu Banca Tran­sil­vania conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pen­tru dezvoltarea economică a României“, unde antreprenori, ma­nageri, autorităţi locale şi bancheri vor discuta opor­tu­nităţile de creştere ale antreprenoriatului în judeţele Arad şi Bihor.

Businessul antreprenorilor reprezintă doar 40% din cifra de afaceri înregistrată în Arad, un judeţ unde lideri sunt multinaţionalele din industria componentelor auto Taka­ta, Coficab, Leoni sau Yazaki.

Dacă multinaţionalele sunt cele care creează cele mai multe locuri de muncă în fabricile pe care le deţin în judeţ, antreprenorii arădeni au pa­riat pe domenii precum comerţ, transporturi sau con­strucţii, creând astfel mult mai puţine joburi. Prin urmare, doar două dintre cele mai mari 15 com­pa­nii antreprenoriale ro­mâneşti din judeţul Arad fac pro­duc­ţie şi anume Astra Va­goane Călători şi Lacto Food. De altfel, din acest cla­sament, Astra Vagoane Călători este şi cel mai ma­re an­gajator, având peste 600 de salariaţi la nivelul anului trecut.

Îm­preună, cele mai mari 15 companii româneşti din Arad au avut anul trecut circa 2.600 de angajaţi. Pe de altă parte, cei mai mari 15 antreprenori din Bihor au avut peste 4.000 de salariaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO