Companii

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii antreprenoriale din Bucureşti

ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.11.2016, 00:08 983

Cele mai mari companii antreprenoriale din Bucureşti şi judeţul Ilfov aduc aproape 2% din busi­nessul raportat de toate societăţile din România.

Cele mai mari zece com­panii antre­prenoriale în­re­gistrate în Bucureşti au re­alizat anul trecut o ci­fră de afaceri de 11,7 mi­­liarde de lei şi aveau mai bine de 20.000 de angajaţi.

Pe de altă parte, cei mai mari zece an­treprenori care şi-au sta­bilit centrul afa­cerilor în judeţul Ilfov au avut o cifră de afaceri de 6,3 mld. lei şi circa 4.700 de salariaţi, conform cal­culelor ZF pe baza datelor de la Re­gis­trul Co­mer­ţu­lui.

Cumulat, aceste com­panii aduc aproape 2% din busi­nessul raportat de toate societăţile din România şi circa 4% din cifra de afaceri a fir­melor cu acţionariat majoritar pri­vat ro­mânesc. Cea mai mare companie înregis­trată în Bucureşti este RCS&RDS, cu afaceri de aproa­pe 2,7 mld. lei şi mai bine de 10.000 de angajaţi.

Pe de altă parte, cea mai mare com­panie din judeţul Ilfov este re­tailerul online Altex, controlat de Dan Ostahie, com­pania având anul tre­cut afaceri ce s-au apropiat de 2 miliarde de lei. Altex avea anul trecut peste 2.500 de angajaţi, conform datelor ra­portate de companie la Ministerul de Finanţe.

Toate companiile din Bucureşti şi Il­fov au realizat anul trecut o cifră de afa­­ceri echiva­lentă cu 44% din totalul busi­­nessului înre­gis­trat de toate com­pa­niile din România.

Bu­cureş­tiul singur aduce mai bine de un sfert din ci­fra de afaceri a companiilor, iar Ilfovul îl ur­mea­ză în topul celor mai mari judeţe din punc­tul de vedere al businessului firmelor.

Companiile din Bucureşti au realizat anul trecut o cifră de afaceri de 458 mld. lei, în timp ce firmele din Ilfov au avut afaceri de aproaep 76 mld. lei în total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO