Companii

ZF Agropower. „După calamitatea de anul trecut, poţi fi optimist când te uiţi pe câmpurile din România, dar abia suntem în mai şi sunt anumite zone în Constanţa unde există secetă“

Gheorghiţă Corbu, asociat şi director general al Legam Agro

Gheorghiţă Corbu, asociat şi director general al Legam Agro

Autor: Florentina Niţu

25.05.2021, 00:08 252

Anul agricol 2021 se anunţa a fi unul cu producţii foarte bune, după cum evoluau culturile din toamnă - grâu sau orz, însă lucrurile ar putea lua o altă întorsătură, în condiţiile în care în anumite zone din judeţul Constanţa se instalează seceta, spune Gheorghiţă Corbu, asociat şi director general al Legam Agro, care se ocupă cu producţia de cereale în judeţul Constanţa.

„După calamitatea de anul trecut, poţi fi optimist când te uiţi pe câmpurile din România, dar abia suntem în mai şi sunt anumite zone în Constanţa unde există secetă. Dacă până acum o săptămână priveam lucrurile optimist din punctul de vedere al stadiului de vegetaţie al culturilor, acum sunt puţin rezervat. Nu ştiu ce ne rezervă perioada următoare. S-ar putea ca tot optimismul pe care l-am avut până la începutul lunii mai să-l pierd până la finalul lunii“, a spus Gheorghiţă Corbu în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania, Penny şi Microsoft. El afirmă că agricultorii sunt expuşi riscurilor în permanenţă, pentru că agricultura este un sector meteodependent, lucru care s-a văzut cel mai bine anul trecut, când seceta pedologică prelungită a dus la scăderea producţiei de cereale cu 40% până la 18,9 mil. tone. 

„E nevoie de irigaţii pentru a nu mai pierde, nu pentru a câştiga ceva“, afirmă fermierul, întărind că mulţi colegi de-ai săi de breaslă au avut pierderi foarte mari anul trecut şi au intrat în faliment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO