Companii

ZF Agrobusiness 2021. Marius Coman, IoT country sales manager, Vodafone: Suntem la începutul unei ere a digitalizării în agricultură. România are puncte forte pentru a trece la utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale în agricultură

Marius Coman, IoT country sales manager în cadrul Vodafone România: În companiile mari, digitalizarea a devenit o parte integrantă a strategiei de dezvoltare. Dacă până acum ne gândeam dacă să implementăm astfel de soluţii, acum vorbim despre cum putem să devenim digitali cu adevărat.

Marius Coman, IoT country sales manager în cadrul Vodafone România: În companiile mari, digitalizarea a devenit o parte integrantă a strategiei de dezvoltare. Dacă până acum ne gândeam dacă să implementăm astfel de soluţii, acum vorbim despre cum putem să devenim digitali cu adevărat.

Autor: Alexandra Matei

06.12.2021, 00:05 393

Soluţiile digitale pot contribui la creşterea productivităţii, pot să optimizeze costurile, să îi ajute pe fermieri să obţină produse mai bune.

Marius Coman, IoT country sales manager în cadrul Vodafone România, consideră că agricultura românească se află la începutul unei ere a digitalizării, iar lucrurile par să se mişte eficient în această direcţie, mai ales în contextul în care România are puncte forte pentru a trece la utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale în agricultură.

Două dintre aceste puncte forte sunt atât faptul că România are una dintre cele mai bune infrastructuri de comunicaţii din Europa, cât şi accesul la cele mai noi tehnologii IoT. „Soluţiile pe care Vodafone le-a lansat de curând pentru verticala de agricultură se adresează tuturor fermierilor, atât celor mari, cât şi celor mici şi mijlocii. Toate aceste soluţii de digitalizare pentru agricultură inte­grează tehnologii inovatoare de tip IoT. Trebuie să ne uităm foarte atent la ceea ce vrem să obţinem în urma pro­cesului de digitalizare. Soluţiile pot să permită creşterea productivi­tă­ţii, să optimizeze costurile, să îi ajute pe fermieri să obţină produse mai cali­tative şi să-şi crească producti­vi­tatea mai ales faţă de fermierii euro­peni. Suntem la începutul unei ere a di­gitalizării în agricultură. În viitor, sunt sigur că vom vorbi şi de alte soluţii precum drone, 5G, Blockchain sau roboţi. Sunt perspective noi, care sunt sigur că vor duce la creşterea gradului de digitalizare în agricultură şi la trans­formarea ei în ceea ce numim as­tăzi agricultura de precizie. Româ­nia are puncte forte pentru a trece la uti­li­zarea pe scară largă a tehnolo­giilor di­gitale în agricultură“, a de­cla­rat Marius Coman, IoT country sales ma­na­ger în cadrul Vodafone Româ­nia, în timpul conferinţei ZF Agro­busi­ness 2021. Anul producţiilor istorice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO