Companii

ZF 15 minute cu un antreprenor. Un proiect ZF şi Alpha Bank. David Neacşu, proprietar al magazinelor de echipamente sportive Himalaya: Am reuşit să ne menţinem businessul

Autor: Miruna Diaconu

13.05.2021, 00:05 837

David Neacşu a deschis în urmă cu 27 de ani piaţa de retail cu echipamente sportive în România, înainte ca marile branduri să intre.

David Neacşu, proprietarul magazinelor de echipamente sportive Himalaya, spune că deşi anul trecut au existat două luni – martie şi aprilie - în care businessul a fost lovit de pandemie, lucrurile şi-au revenit într-un timp destul de scurt. Astfel, compania pe care antreprenorul a fondat-o acum circa trei decenii a reuşit să încheie primul an de pandemie cu aceeaşi cifră de afaceri ca în 2019, circa 4 mil. euro.

„Am fost foarte speriaţi anul trecut. Pe 13 martie eram dis­perat chiar, însă am vândut foarte bine online şi în două luni ne-am revenit. Anul trecut am avut aceeaşi cifră de afa­ceri ca în 2019, am reuşit să ţin businessul stabil, în jur de 4 mil. euro a fost ci­fra de afaceri, însă pro­fitul a fost mai mic cu aproa­pe 180.000 euro pen­tru că am in­vestit şi am mărit sala­riile“, spune Da­vid Neacşu, pro­prietarul ma­ga­zinelor Hima­laya, în cadrul emisiunii ZF 15 mi­nute cu un antreprenor. Cum facem economia să funcţio­neze în continuare?, un proiect realizat de Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO