Companii

Zentiva va investi 30 milioane euro pentru a extinde fabrica din Praga; producătorul ceh are o unitate de producţie şi în Bucureşti

Zentiva va investi 30 milioane euro pentru a extinde...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2019, 15:52 174

Producătorul ceh de medicamente Zentiva va investi 30 milioane euro pentru a extinde fabrica deţinută în Praga, parte a planului de a-şi consolida prezenţa pe piaţa europeană a medicamentelor generice.

„Investiţia va urmări modernizarea capacităţilor actuale de producţie, în special în vederea cresterii capacităţii de productie. În acest moment, fabrica din Praga produce anual 120 de milioane de cutii pe care le distribuim în Europa. În urma procesului de desprindere de grupul Sanofi pe care l-am gestionat anul trecut, am început deja investiţiile şi ne-am luat angajamentul de a continua acest lucru în 2019, cu o investiţie de 8 milioane euro”, a declarat Thomas Koene, Head of Industrial Operations.

Grupul francez Sanofi a vândut anul trecut Zentiva către fondul de investiţii Advent International. 

„Obiectivele de creştere ale organizaţiei aduc noi oportunităţi pentru angajaţii şi funcţiile existente. Această importantă transformare va atrage cele mai bune talente şi va fideliza echipa pentru a ne asigura succesul pentru generaţiile viitoare. În acest moment, avem peste 600 de angajaţi la fabrica din Praga, dedicaţi producerii de medicamente de calitate ridicată pentru a susţine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.”, a adăugat Ines Windisch, Head of Corporate Affairs & Human Resources.

În România, Zentiva are aproximativ 750 de angajaţi şi deţine o unitate de producţie în Bucureşti. Zentiva România este numărul unul în unităţi vândute de generice, avînd un portofoliu extins de produse care acoperă un spectru larg de arii terapeutice. Compania a raportat pentru primele nouă luni din 2018 o cifră de afaceri de 312 milioane de lei, în scădere cu 3,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO