Companii

Wolf Theiss: Investitorii rămân în general pozitivi cu privire la perspectivele pieţei de M&A în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Valoarea tranzacţiilor a crescut cu 29% în 2020, dar volumul s-a redus cu 22%

Wolf Theiss: Investitorii rămân în general pozitivi cu...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2021, 14:28 67

Investitorii rămân în general pozitivi cu privire la perspectivele pieţei de fuziuni şi tranzacţii din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, în contextul pandemiei de COVID-19, după ce valoarea tranzacţiilor a crescut cu 29% în 2020, la 28,5 miliarde euro, dar volumul a scăzut cu 22%, la 406 acorduri, potrivit unui studiu realizat de Wolf Theiss şi Mergermarket.

Creşterea valorii tranzacţiilor în regiune este contrară tendinţei globale, unde piaţa s-a redus cu 7%.

În schimb, scăderea numărului de tranzacţii arată că Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est a resimţit totuşi impactul economic creat de contextul pandemic.

Peste două treimi (69%) dintre respondenţi consideră regiunea atractivă pentru investiţii, iar dintre aceştia 65% sunt investitori activi în regiune care vor continua planurile de expansiune, fiind mulţumiţi cu rezultatele obţinute în tranzacţiile anterioare.

În acelaşi timp, reprezentanţii fondurilor de private equity s-au declarat mult mai optimişti în privinţa perspectivelor de viitor decât omologii lor din corporaţii. În timp ce 43% dintre cumpărătorii strategici au declarat că au un apetit mai scăzut pentru tranzacţii, în cazul respondenţilor din fondurile de investiţii doar 16% dintre ei au afirmat acelaşi lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO