Companii

Wizz Air speră să revină în sezonul estival la 80% din capacitatea totală. „Industria aeriană va avea nevoie de ani pentru a-şi reveni“. Wizz Air a transportat 3 milioane de pasageri din şi spre România în 2020, în scădere cu aproape 70%

József Váradi, CEO al Wizz Air Group

József Váradi, CEO al Wizz Air Group

Autor: Miruna Diaconu

03.06.2021, 11:00 144

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România ca număr de pasageri, se aşteaptă la o revenire de 80% din capacitatea totală în vara acestui an.

„Ieşim dintr-un an cu o scădere semnificativă a traficului de pasageri pentru întreaga aviaţie. Restricţiile sunt încă în vigoare în toată Europa, dar vedem o perspectivă de relaxare. Sperăm că în timpul verii vom reveni la aproximativ 80% din capacitatea totală. În 2020 şi de la începutul anului 2021 am continuat să investim în dezvoltarea reţelei şi am adăugat noi baze şi am primit noi aeronave. 2021 va fi un an de tranziţie, deoarece industria aeriană va avea nevoie de ani pentru a-şi reveni, însă Wizz Air va fi unul dintre puţinii câştigători structurali ai crizei şi îşi va recupera operaţiunile mai repede decât marea majoritate a companiilor aeriene“, spun reprezentanţii companiei.

Wizz Air a înregistrat o scădere de aproape 70% în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi în 2020 din şi spre România, înregistrând doar 3 milioane de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO