Companii

Windmill s-a retras din investitia de la Cluj

08.05.2007, 19:04 31

Windmill, una dintre cele mai mari companii specializate in realizarea retelelor de fibra optica, a renuntat la contractul de realizare a unei retele subterane de cablaj in municipiul Cluj-Napoca, investitie evaluata la 24 mil. euro, potrivit anuntului oficialitatilor clujene.
"Cei de la Windmill ne-au anuntat ca renunta la contract, iar celelalte firme din consortiul care a castigat licitatia, Mobiltelco si Ericsson, au sustinut ca intentioneaza sa preia contractul. Cel mai probabil, insa, licitatia se va anula. Licitatia a fost castigata de un consortiu format din 3 firme, or, situatia s-a schimbat, deci trebuie sa organizam o noua licitatie. Oricine poate sa faca oricand contestatie", a declarat Sorin Apostu, directorul Directiei Tehnice din Primaria Cluj-Napoca.
Consortiul compus din firma clujeana Mobitelco, Ericsson si Windmill International a castigat anul trecut licitatia pentru mutarea in subsol a cablurilor de televiziune, Internet sau telefonie care se afla momentan pe stalpii de pe strazile municipiului Cluj-Napoca. Investitia urma sa fie derulata pe trei ani si presupunea implementarea si operarea unei retele subterane de fibra optica destinata operatorilor locali, retea ce trebuia sa inlocuiasca intreg sistemul de cabluri aeriene de voce, date si internet.
Investitorii si-ar fi recuperat banii din taxele de racordare si de administrare pe care toate firmele de telefonie, televiziune, internet din oras o vor plati pentru "gazduirea" cablurilor in retea. Dupa 20 de ani reteaua ar fi intrat in proprietatea municipalitatii. Conform prevederilor contractului, din taxele de racordare si administrare a retelei subterane, 1% va reveni autoritatii locale, dar nu mai putin de 100.000 de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO