Companii

Wilms, Metro: Nu ne aşteptăm la schimbări majore nici în 2013

Wilms, Metro: Nu ne aşteptăm la schimbări majore nici în 2013

Dusan Wilms. Foto Mihai Dăscălescu

17.10.2012, 00:08 912

Dusan Wilms (51 de ani), directorul general al Metro Csh&Carry şi unul dintre puţinii români care au pe mână afacerile unei multinaţionale de peste 1 mld. euro, spune că economia României are nevoie de circa cinci ani de creşteri constante şi sănătoase de 2-3% pentru a-şi reveni după cei mai bine de trei ani de criză. Aceasta este prima "definiţie" oferită de un manager român pentru ieşirea din criză.

"Nu ne aşteptăm la schim­bări majore în 2013. Bugetele ni le facem atât pe datele statistice care vizează creşterea economiei, cât şi pe experienţa ultimilor ani. Criza din Europa nu s-a terminat", spune Wilms, care lucrează în cadrul grupului german Metro din 1998 şi care a preluat pentru prima dată conducerea operaţiunilor locale ale lanţului circa un an mai târziu.

El spune că pentru moment nu se poate vorbi decât de estimări precaute după ce în 2012 mediul de business local a fost afectat de numeroasele mişcări şi schimbări care au avut loc în plan politic şi care au atras după sine numeroase modificări la nivel macro. Managerul dă exemplul revizuirii în scădere a previziunilor de creştere a economiei ţării în 2012 şi puternicele fluctuaţii ale cursului leu / euro, ambele cu impact direct asupra celor mai multe dintre sectoarele economiei.

"Loc de creştere şi condiţii pentru dezvoltare există. Piaţa are în continuare potenţial, însă pentru anul următor vorbim de creştere moderată. Un alt factor foarte important de care trebuie să ţinem cont este zona euro, de a cărei evoluţie, într-un sens sau altul, depinde şi ţara noastră."

Citiţi un interviu în ediţia de mâine a Ziarului Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO