Companii

WIKI ZF: azi, Philip Morris Trading S.R.L.

Sergey Slipchenko managing director România şi Bulgaria

Autor: Adelina Mihai

23.12.2014, 00:05 484
Cu afaceri de pste 2 miliarde de lei în 2013, Philip Morris Trading S.R.L. s-a aflat pe locul 46 în topul celor mai mari companii din România.

Activitatea companiei pe plan local a început în anul 1993, când Philip Morris International a deschis o reprezentanţă în Bucureşti, cu 15 angajaţi, sub numele de Philip Morris Service. La acea vreme, compania a adus pe plan local ţigarete sub mărci precum Marlboro, L&M sau Bond Street.

În 1997, Philip Morris Inter­national a luat decizia de a aproba un proiect de investiţie de tip greenfield pentru România, în valoare de 120 de milioane de dolari. Acesta viza construirea sediului administrativ al Philip Morris România şi a unei fabrici de ţigarete în Otopeni. Într-o primă fază, fabrica derula activităţi de procesare a tutunului, iar ulterior s-au adăugat activităţi de producere şi împachetare a ţigaretelor. În prezent, fabrica de la Otopeni are  o suprafaţă construită de 3,3 hectare, iar suprafaţa totală amenajată în cadrul acestui proiect este de aproximativ 17,8 hectare. În 1998, compania a ajuns la 77 de angajaţi şi a produs prima ţigaretă în România.

În anul 2001, lucrările la construcţia fabricii se încheie, iar pro­ducţia pentru piaţa locală creşte, astfel că s-au realizat şi primele exporturi.

Primele produse exportate de Philip Morris România au fost ţigările Bond Street, Virginia şi Visa, destinate pieţelor africane. Pe 3 septembrie 2001 a avut loc inau­gu­rarea oficială a fabricii Philip Morris România. 

În decembrie 2006, compania a imple­mentat o structură duală pe pia­ţa locală, ca urmare a aderării Ro­mâ­niei la Uniunea Europeană. Astfel, iau naştere entităţile Philip  Morris Ro­mâ­nia,  care derulează operaţiuni de producţie şi Philip Morris Trading, care derulează activităţi de vânzări.

Dacă Philip Morris Trading are afaceri de 2 mld. lei pe an şi 285 de an­gajaţi, fabrica Philip Morris România a avut afaceri de 147 de milioane de lei şi 513 angajaţi în 2013.

În 2014, Philip Morris România a investit într-o nouă linie de pro­duc­ţie, ridicând valoarea totală a investiţiilor în fabrica din Otopeni la 450 milioane de lei de la înfiinţare până în prezent.

 

Cele mai recente ştiri despre compania Philip Morris

8 septembrie 2014

Angajaţii din industria tutunului ajung şi la salarii de 10.000 de lei brut pe lună

 

21 august 2014

Philip Morris extinde capacitatea de producţie a fabricii de ţigarete din Otopeni

 

11 iulie 2014

Singura piaţă de bunuri de consum unde primii trei jucători au vânzări de peste 2,7 miliarde de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO