Companii

White & Case: Nu ne vom bate pe clienti in Romania

08.11.2007, 19:23 48

Casa americana de avocatura White & Case, una dintre cele mai mari societati de avocati din lume, urmeaza sa isi deschida la inceputul anului viitor biroul de pe piata locala, dupa ce a testat mai bine de un an piata, au declarat pentru ZF reprezentantii acesteia.
White & Case a angajat deja 10 avocati locali, iar reprezentantii acesteia spun ca nu se vor lupta pentru clienti in Romania, ci se vor baza pentru activitatile de pe piata locala pe clientii pe care ii au deja pe pietele externe pe care activeaza.
"In prezent suntem in cautarea unui spatiu pentru biroul din Romania, dar este foarte greu sa gasim ceea ce vrem. Preturile la chirii sunt oricum foarte mari fata de cele de la Praga de exemplu", spune Michal Smrek, partener in cadrul biroului de la Praga al casei de avocatura. Reprezentantii casei de avocatura au mai spus ca au in prezent de ales intre trei potentiale locatii.
White & Case a discutat, conform informatiilor din piata, cu mai multe case de avocatura locale posibilitatea unei asocieri, care le-ar fi putut aduce o baza de clienti insa discutiile nu s-au finalizat.
White & Case a demarat in ultimele luni un proces de recrutare a unor avocati locali pentru biroul de la Bucuresti. "Am angajat deja 10 avocati locali, tinta noastra fiind sa ajungem la 15", spune Adelina Marin, asociat in cadrul biroului din Praga al casei de avocatura. Ea urmeaza sa lucreze de asemenea la biroul de la Bucuresti al americanilor. Ea a mai lucrat la biroul din Romania al casei britanice de avocatura CMS Cameron McKenna.
Reprezentantii White & Case spun ca nu se vor lupta cu celelalte case de avocatura locale pentru clienti "Avem deja clienti pe care i-am consiliat in tranzactiile de pe piata locala si in plus sunt de exemplu destule companii din Cehia care vor sa intre in Romania. In plus multi dintre clientii nosti de pe plan international care sunt deja prezenti in Romania vor lucra cu noi", spune Smrek.
Printre clientii pe care White & Case i-a consiliat pentru tranzactii pe piata romaneasca se numara fondul ceh de investitii PPF Investments, care a preluat anul acesta pachete de actiuni la compania de asigurari Ardaf si la lantul hotelier Continental. White & Case a mai consiliat grupul francez Ixis in preluarea cladirii de birouri America House din Piata Victoriei din Bucuresti, tranzactie ridicata la 120 de milioane de euro.
White & Case este una dintre cele mai mari case de avocatura din lume, avand peste 2.000 de avocati in cadrul a 38 de birouri in 25 de tari. Casa de avocatura a reprezentat statul roman in procesul cu fondul de investitii american Noble Ventures pe tema privatizarii Combinatului Siderurgic Resita, in cadrul carei fondul de investitii ceruse daune de sute de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO