Companii

Weekend-ul de 1 Mai, primul care a adus bani serioşi în conturile operatorilor de pe litoral

Weekend-ul de 1 Mai, primul care a adus bani serioşi în conturile operatorilor de pe litoral

Autor: Mirabela Tiron

01.05.2012, 12:56 703

Ciprian Constantinescu, preşedintele asociaţiei hotelierilor din sudul litoralului, susţine că sezonul estival a început cu dreptul, dat fiind vremea frumoasă care a atras foarte mulţi turişti.

"Pot spune că acesta este primul weekend pe anul acesta în care încasările hotelierilor au fost semnificative", a declarat el. Aproape 30.000 de români au ales să petreacă mini-vacanţa de 1 mai pe litoralul românesc, în special în staţiunile Mamaia şi Vama Veche. În staţiunile de pe litoral s-au lăsat cel puţin 3 miloane de euro, dacă se ia în calcul o sumă medie de 100 de euro de persoană.

În total, circa 80.000 de români au ales să-şi petreacă minivacanţa de 1 mai în hotelurile şi pensiunile din ţară, în condiţiile în care meteorologii au anunţat vreme bună în această perioadă, potrivit datelor de la Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Proprietarii unităţilor de cazare au pregătit în acest an cu 15% mai multe locuri faţă de anul trecut în hoteluri şi pensiuni, arată aceeaşi sursă. În jur de 20.000 de turişti au petrecut acest weekend la munte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO