Companii

„Vulturul“ intră din nou la cumpărare. Papalekas a plătit 42,5 milioane de euro pentru depozitul Dacia

Ioannis Papalekas

Ioannis Papalekas

Autor: Bogdan Alecu

23.02.2017, 00:07 1864

Fondul de investiţii Globalworth Real Estate condus de Ioannis Papalekas, supranumit „Vulturul“ din imobiliare, a cumpărat de la Simon Roth depozitul Dacia de 68.000 mp de la Oarja. Colliers International a consiliat compania Elgan, deţinută de omul de afaceri Simon Roth, în vânzarea proiec­tului logistic contra sumei de 42,5 mil. euro. Acesta este cel mai mare depozit de piese al Grupului Renault, cu o suprafaţă de 68.000 mp care aprovizionează reţeaua globală a dealerilor unde sunt comercializate automobile ce utilizează platforma Dacia.

Depozitul de la Oarja înregistrează un nivel stabil al încasărilor an de an, având un singur chiriaş - Automobile Dacia. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, com­pania Elgan care operează depozitul a înregistrat în ultimii trei ani o cifră de afaceri constantă de circa 4,1-4,2 mil. euro. Luând în calcul veniturile depozitului, yieldul tranzacţiei ar fi de circa 9,5-9,75%. Pe de altă parte, veniturile mai pot include diverse servicii, însă randamentul rămâne unul peste 9%, cât este şi media pieţei. Anul trecut compania care operează depozitul a înregistrat şi un profit net de 1,3 mil. euro, fără a avea niciun angajat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO