Companii

Vreau din România. Andrei Soare, Fatrom Aditivi Furajeri: Domeniul agro-alimentar are un potenţial de creştere incredibil. Suntem net exportator de materii prime şi net importator de produse alimentare finite

Autor: Cristina Roşca

11.12.2020, 00:07 685

♦ Fatrom deţine mai multe ferme de producţie de suine, o fabrică de producţie de furaje, o fabrică de procesare de soia şi mai multe spaţii de depozitare de cereale, pentru circa 25.000 de tone ♦ Grupul a lansat un parteneriat cu Kaufland România astfel că o mare parte din porcii pe care îi produce merg către reţeaua de magazine a grupului german ♦ Porcii nu doar că sunt crescuţi în România, sunt şi născuţi aici. Mai mult decât atât, furajul cu care sunt hrănite aceste animale este produs din cereale şi soia 100% româneşti.

România are loc să îşi dezvolte industria agro-alimentară locală dat fiind că momentan exportă materii prime şi importă produse procesate pe baza acestora. Unul dintre cele mai concludente exemple este la carnea de porc.

„În domeniul suin avem nevoie să triplăm producţia doar ca să ajungem self-sufficient, să nu mai avem nevoie de importuri. Avem toate materiile prime de care avem nevoie. În continuare exportăm cantităţi uriaşe de cereale în Spania, spre exemplu, iar rafturile magazinelor sunt pline de carne de porc provenită din această ţară. Este uluitor că încă se întâmplă acest lucru, cel puţin pentru mine din industrie“, a spus Andrei Soare, cofondator şi CEO al Fatrom Aditivi Furajeri în cadrul emisiunii Vreau din România, un proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Kaufland România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO