Companii

Vreau din România. Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac: Lipsa investiţiilor în agricultură face ca în România seceta să reducă recoltele la jumătate. În Olanda variaţiile sunt de 10% datorită sistemelor de irigaţii

Autor: Cristina Roşca

29.12.2020, 00:05 224

Adrian Cocan, director general al Agroserv Măriuţa, compania din spatele brandului Lăptăria cu Caimac, spune că pentru agricultura românească şi în general pentru producători, nu neapărat pandemia a fost cea mai grea încercare anul acesta, ci seceta.

„Seceta a lovit zdravăn producătorii din România indiferent că vorbim de cereale sau animale, s-a propagat în lanţ. Nu este afectată doar România este o problemă la nivel mondial. În partea aceasta de Europă au fost puţine precipitaţii, în vestul Europei au fost prea multe, în Noua Zeelandă şi Australia au fost incendii, la fel şi în America de Sud, în SUA au fost inundaţii şi aşa mai departe. Peste tot au fost probleme şi anul agricol a fost foarte prost”, a spus omul de afaceri în cadrul emisiunii Vreau din România, un proiect Ziarul Financiar şi Kaufland România.

Seceta a lovit din plin producătorii, n-au făcut excepţie cei de pe plan local, deşi România are rezervele de apă cele mai mari din Europa. Însă ele nu pot fi accesate pentru că nu există o infrastructură suficient de dezvoltată pentru a putea iriga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO