Companii

Vreau din România. Adrian Balaban, Cooperativa Siliştea Producţie Suine: Modelul pe care România ar trebui să-l urmeze pentru dezvoltarea producţiei de carne de porc este cel spaniol. Ar trebui dezvoltate cooperative

Autor: Cristina Roşca

18.12.2020, 00:08 721

♦ Cooperativa Siliştea Producţie Suine a luat naştere în anul 2009, iar astăzi are 7.000 de scroafe în producţie ♦ Până în martie 2021 vrea să ajungă la 8.200 ♦ Tot pentru anul viitor, o altă ţintă este cea de 220.000 de porci pentru abatorizare ♦ Siliştea Producţie Suine are în componenţă şapte membri cu un total de 13 ferme ♦ Cooperativa a lansat un parteneriat cu Kaufland România, astfel că o mare parte din porcii pe care îi produce merg către reţeaua de magazine a grupului german.

„Cooperativa Siliştea Pro­duc­ţie Suine a luat naştere în anul 2009. La vremea respec­tivă ne gândeam să integrăm într-un proiect mai amplu ce iniţiative noi deja aveam în derulare“, îşi aminteşte Adrian Balaban, CEO al Cooperativei Siliştea Producţie Suine.

Astfel, cooperativa a apărut deoarece ferma dezvoltată de el şi alţi antreprenori sub umbrela Fatrom Aditivi Furajeri nu putea asigura o cantitate suficient de mare pentru parteneri - marile abatoare şi marile ferme.

Fatrom deţine mai multe ferme de producţie de suine, o fabrică de producţie de furaje, o fabrică de procesare de soia şi mai multe spaţii de depozitare de cereale, pentru circa 25.000 de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO