Companii

Volintiru investeste 1,5 mil euro in cercetare de marketing

Volintiru investeste 1,5 mil euro in cercetare de marketing

Adrian Volintiru detine 50% din compania LABoratory & Co.

25.11.2009, 23:09 278

Adrian Volintiru, care a ocupat functii de conducere inRompetrol Downstream si in compania farmaceutica Relad, a investit500.000 de euro alaturi de Dan Nicolescu, care a lucrat anterior lacompania de consultanta de management, Management Systems si laPharmafarm, in deschiderea agentiei de cercetari de marketingLABoratory&Co care utilizeaza ca metode de cercetare masurareareactiilor creierului consumatorilor.

LABoratory & Co Romania devine astfel partener al uneicompanii care are sediul central in Statele Unite si care aredivizii in Polonia, Spania si Portugalia.

"Noua ne-a placut acest proiect, aceasta idee de business decare am aflat in urma cu cativa ani, avand in vedere ca aducem unconcept nou, inovator pe piata care va prinde foarte bine inurmatorii ani. Am semnat primele precontracte, si vom putea incepetestarile in urmatoarele saptamani. Investitia initiala la nivelulacestui an este de 500.000 de euro si s-a concretizat indeschiderea centrului de cercetare din Bucuresti si are in vedereachizitia de echipamente, mobilarea laboratoarelor si pregatireapersonalului specializat pentru colectarea datelor", spuneVolintiru, care detine 50% din compania LABoratory & Co.

Compania are in prezent 20 de angajati si estimeaza pentru anulviitor o cifra de afaceri de peste un milion de euro.

"Vom continua sa investim si anul viitor inca un milion de europentru dezvoltare. Investitia initiala am realizat-o din surseproprii. Vom atrage atat clienti locali, cat si clienti care vorveni prin filiera companiei-mama", precizeaza Volintiru.

La nivel international, printre clientii LABoratory se numaracompanii precum: Coca-Cola, Nestle, Nivea, Danone.

Adrian Volintiru a intrat in echipa Rompetrol in 2002 unde adevenit director financiar la rafinaria Vega. In anul 2001 a trecutla Petromidia, unde a stat pana in 2005, cand a preluat conducereadiviziei de retail Rompetrol Downstream. Anul trecut, Volintiru apreluat functia de group CFO al companiei farmaceutice Relad, apoia devenit director general la Marexin, companie de explorari inMarea Neagra, detinuta de Dinu Patriciu.

Printre concurentii LABoratory & Co care activeaza pe piatatraditionala de cercetari de marketing se numara: Nielsen, GfK,Synovate si MEMRB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO