Companii

Voicu & Filipescu, la final de fuziune cu Stefanica, Dutu & Asociatii

03.03.2008, 20:00 63

Firma de avocatura Voicu & Filipescu va finaliza astazi fuziunea cu Stefanica, Dutu & Asociatii, miscare ce pune bazele unei noi entitati care vizeaza depasirea pragului de 6 mil. euro cifra de afaceri.
Prima fuziune de calibru de pe piata locala a avut loc in 2005 cand Calin Zamfirescu si Asociatii si Racoti - Predoiu au unit cele doua case de avocatura.
Noua entitate formata va pastra numele Voicu & Filipescu si va avea in total noua parteneri, Daniel Stefanica si Florin Dutu devenind partener, respectiv senior associate al firmei.
"Noi avem experienta foarte buna in fuziuni & achizitii, tranzactii imobiliare, banci & finance, litigii si altele, iar ei sunt experimentati in taxe, parteneriate public-private, energie, dar si tranzactii imobiliare si fuziuni & achizitii", a spus Daniel Voicu, unul dintre partenerii fondatori ai Voicu & Filipescu.
Cifra de afaceri a firmei Voicu & Filipescu a inregistrat anul trecut o crestere de circa 35% fata de 2006, pana la peste 4 mil. euro, iar ca urmare a fuziunii se tinteste depasirea pragului de
6 mil. euro.
"Acesta fuziune reprezinta o oportunitate oferita de piata avocaturii aflata in plina dezvoltare si consolidare", a spus Daniel Stefanica, managing partner al Stefanica, Dutu & Asociatii.
In ultimii ani, casa de avocatura Voicu & Filipescu a fost implicata in mai multe tranzactii importante de pe piata, precum listarea A&D Pharma la Londra, vanzarea parcurilor de retail BelRom din Sibiu si Targu-Mures catre North Real Estate, respectiv Natixis, tranzactia dintre grupul ceh PPF si compania de asigurari ARDAF, precum si deal-urile UPC-Astral, Coca-Cola - Dorna sau Kronospan-Gruppo Fratti.
Stefanica, Dutu & Asociatii a consiliat fondul de investitii Equest in achizitia lantului de retail Domo, grupul turc Teknosa in achizitia retelelor Cosmo sau fondul de investitii austriac Europolic in tranzactia Sema Parc.
Piata locala de avocatura de business se indreapta spre venituri totale de 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO