Companii

Voestalpine incepe in iunie investitia de 20 mil. euro intr-o fabrica de prelucrare a otelului la Giurgiu

Stefan Einfalt, membru in consiliul de administratie si coordonator al proiectului Voestalpine Steel Service Center Romania: Unul dintre motivele pentru care am ales Romania este acela ca avem clienti care si-au relocat afacerile dinspre Europa de Vest catre Europa de Est

Stefan Einfalt, membru in consiliul de administratie si coordonator al proiectului Voestalpine Steel Service Center Romania: Unul dintre motivele pentru care am ales Romania este acela ca avem clienti care si-au relocat afacerile dinspre Europa de Vest catre Europa de Est

27.05.2010, 23:10 211

Voestalpine Steel Service Center Romania, subsidiaraproducatorului austriac de otel Voestalpine, va incepe constructiade la zero a unui centru de prelucrare a otelului la Giurgiu careva avea o capacitate de productie de 130.000 de tone anual, in urmaunei investitii de 20 mil. euro.

Lucrarile de constructie urmeaza sa inceapa in iunie si se vorfinaliza intr-un an, conform reprezentantilor companiei careestimeaza o productie de 20.000 de tone pentru 2011.

"Obiectivul nostru este de crestere a capacitatii de productiepana la 130.000 de tone anual de tabla fina procesata pana in 2015,iar daca economia va evolua pozitiv, avem capacitatea sa dublamproductia", a spus Stefan Einfalt, membru in consiliul deadministratie si coordonator al proiectului Voestalpine SteelService Center Romania.

Din productia totala, 30% va merge catre export spre tari precumBulgaria, Serbia si Turcia, iar 70% este destinata pietei interne."Principalii clienti sunt din domeniul auto, electrocasnice si zonaconstructiilor, iar majoritatea productiei va merge catre companiisi furnizori din Romania."

Voestalpine Steel Service Center Romania a obtinut pentruinvestitia de la Giurgiu o finantare europeana nerambursabila de18,5 mil. lei (circa 5 mil. euro), dupa ce in octombrie 2008 adepus un proiect pentru bani europeni.

"Finantarea investitiei va proveni de la compania mama si oparte din fonduri nerambursabile. Din totalul finantariinerambursabile de 18,5 milioane de lei, suma de 15,9 milioane delei reprezinta fonduri ale UE, iar 2,6 milioane de lei estecontributia guvernului roman", afirma Stefan Einfalt.

Compania detine la Giurgiu un teren de patru hectare, iarsuprafata construita va fi de peste 8.500 de metri patrati.Voestalpine a anuntat ca va angaja intr-o prima etapa 50-70 depersoane.

Compania si-a anuntat intentia de a investi la Giurgiu intr-uncentru de servicii in care va prelucra tabla pentru clientiicompaniei austriece inca din 2007.

"Am analizat mai multe locatii in Europa si ne-am oprit laRomania, pentru ca are o pozitie geografica unica, centrala inspatiul european. Unul dintre motivele pentru care am ales Romaniaeste acela ca avem clienti care si-au relocat afacerile dinspreEuropa de Vest catre Europa de Est", a mai spus Stefan Einfalt.

El spune ca Romania este o piata de viitor pentru produseleplate din otel datorita cresterii puternice in domeniul industrieiauto si al furnizorilor pentru industria auto, precum si indomeniul constructiilor. "Piata din Romania este inca in curs dedezvoltare si inainte de criza avea una dintre cele mai dinamicecresteri, iar noi estimam ca isi va relua acest trend. Am alesGiurgiu pentru ca ne ofera posibilitatea de a procura la un costredus materiile prime prin livrari cu vaporul pe Dunare de la uzinadin Linz si in acelasi timp faciliteaza exportul catreBulgaria."

Voestalpine controleaza in Romania si constructorul de materialrulant Vae Apcarom Buzau (APC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO