Companii

voestalpine finalizează o fabrică de 20 mil. € la Giurgiu

voestalpine finalizează o fabrică de 20 mil. € la Giurgiu

Autor: Carol Dan - Mediafax

25.06.2012, 00:04 949

Grupul austriac voestalpine va finaliza construcţia fabricii de de piese din oţel de la Giurgiu în această vară, în urma unei investiţii de aproximativ 20 milioane de euro, cu un an întârziere faţă de termenul anunţat anterior.

"Investiţia de la zero a producătorului austriac de oţel voestalpine va fi finalizată în această vară. Fabrica, situată la Giurgiu, va avea o capacitate de producţie anuală de 130.000 tone de foi de oţel, cu posibilitatea de a fi dublată dacă este necesar. Produsele vor fi livrate în ţări precum România, Serbia, Bulgaria sau Turcia", au spus reprezentanţii grupului austriac.

Intenţia realizării acestei investiţii a fost anunţată încă din 2007. În anul 2010 reprezentanţii voestalpine afirmau că fabrica de la Giurgiu va fi construită în perioada iunie 2010 - iunie 2011.

Proiectul a fost finanţat cu 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Investiţia mai include contribuţia de 14% din confinanţare a statului român prin Ministerul Economiei, se spune în comunicat.

Fabrica este amplasată pe o suprafaţă de 9.500 metri pătraţi şi are aproape 50 de angajaţi, recrutaţi din Giurgiu.

Grupul voestalpine este reprezentat la nivel mondial prin 360 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 60 de ţări.

În anul financiar 2011/12, grupul voestalpine a avut venituri de peste 12 miliarde de euro şi un profit operaţional (EBIT) de 704 milioane de euro. Grupul are aproximativ 46.500 de angajaţi în întreaga lume.

voestalpine controlează în România constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău (APC) şi este reprezentat şi prin subsidiara sa britanică Elmsteel, care deţine din 2004 o fabrică la Satu Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO