Companii

​Vlad Tabacu: În România îşi fac apariţia din ce in ce mai multe businessuri consistente

​Vlad Tabacu: În România îşi fac apariţia din ce...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.04.2016, 13:02 1132

Economia românească are mai multe avantaje care pot accelera domeniul tranzacţiilor, spune Vlad Tabacu, investment director Oresa Ventures.

„România are multe puncte forte – populaţie mare, infrastructura în dezvoltare, pe un trend bun, avem capital uman bun, resurse naturale. Observam un val crescând de antreprenori de până în 35-40 de ani, îşi fac apariţia din ce in ce mai multe businessuri consistente, atractive pentru private equity”, a spus Vlad Tabacu la ZF Top Tranzacţii.

Noi suntem mai degrabă o casă de investiţii, nu un fond de investiţii. Suntem deţinuţi şi finanţaţi de o familie de antreprenori suedezi, şi avem preferinţa de a investi în businessuri alături de antreprenori. Faţă de un fond tradiţional, avem fexibilitate sporită în ceea ce priveşte orizontul de timp pe care îl putem dedica unei investiţii.

Rămânem fideli sectoarelor în care am investit şi până acum: servicii B2B, materiale de constructii, servicii financiare.

Cred că avem complementaritate bună cu antreprenorii; putem ajuta cu îmbunătăţiri operaţionale, putem contribui la construcţia sau întărirea echipei de management, precum si in procesele tranzactionale. Cred ca suntem un partener bun pentru clarificarea strategiei şi menţinerii focusului în business.

Avem expunere pe industrii ciclice – materiale de construcţii, servicii B2B, suntem foarte optimişti pe portofoliul pe care îl avem şi nu excludem achizitii complementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO