Companii

Vlad Cordea, casa de avocatură Ijdelea Mihăilescu: România nu excelează la capi­tolul stabilităţii politice. Când vor­besc despre eficienţa guvernării, nu mă refer strict la guvernarea centrală, ci şi la guvernarea locală şi la modul în care autorităţile locale răspund ne­voilor clienţilor

Vlad Cordea este managing associate în cadrul casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu

Vlad Cordea este managing associate în cadrul casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu

Autor: Alexandra Matei

15.07.2021, 17:45 114

Vlad Cordea, managing asso­ci­ate în cadrul casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu, susţine că pentru a se identifica mijloace de impulsionare a investiţiilor trebuie avute în vedere criteriile stabilite de Banca Mondială. În acest sens, el pune accentul pe sta­bi­litatea politică, eficienţa guvernării sau claritatea şi calitatea reglementării.

„România nu excelează la capi­tolul stabilităţii politice. Când vor­besc despre eficienţa guvernării, nu mă refer strict la guvernarea centrală, ci şi la guvernarea locală şi la modul în care autorităţile locale răspund ne­voilor clienţilor. Aici avem o relaţie bună cu multe autorităţi, lucrăm cu cli­enţi care activează în domenii foar­te reglemen­ta­te - energie, oil&gas, mediu, cyberse­cu­rity - şi de cele mai mul­te ori lucrurile se desfăşoară bine“, a spus Vlad Cordea, în timpul videocon­ferinţei ZF Cei mai mari jucă­tori din economie.

Referitor la claritatea şi ca­litatea reglementării, el adaugă că pe de-o parte ai nevoie de o im­plicare activă a autorităţilor în procesul dezvoltării şi imple­men­tării proiectelor, dar pe de al­tă parte, şi ele au nevoie de re­gle­mentări clare, precise, pre­dic­tibile, care să le permită să ducă la îndeplinire actele de autorizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO