Companii

Vlad Cordea, casa de avocatură Ijdelea Mihăilescu: România nu excelează la capi­tolul stabilităţii politice. Când vor­besc despre eficienţa guvernării, nu mă refer strict la guvernarea centrală, ci şi la guvernarea locală şi la modul în care autorităţile locale răspund ne­voilor clienţilor

Vlad Cordea, managing asso­ci­ate în cadrul casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu, susţine că pentru a se identifica mijloace de impulsionare a investiţiilor trebuie avute în vedere criteriile stabilite de Banca Mondială. În acest sens, el pune accentul pe sta­bi­litatea politică, eficienţa guvernării sau claritatea şi calitatea reglementării.

„România nu excelează la capi­tolul stabilităţii politice. Când vor­besc despre eficienţa guvernării, nu mă refer strict la guvernarea centrală, ci şi la guvernarea locală şi la modul în care autorităţile locale răspund ne­voilor clienţilor. Aici avem o relaţie bună cu multe autorităţi, lucrăm cu cli­enţi care activează în domenii foar­te reglemen­ta­te - energie, oil&gas, mediu, cyberse­cu­rity - şi de cele mai mul­te ori lucrurile se desfăşoară bine“, a spus Vlad Cordea, în timpul videocon­ferinţei ZF Cei mai mari jucă­tori din economie.

Referitor la claritatea şi ca­litatea reglementării, el adaugă că pe de-o parte ai nevoie de o im­plicare activă a autorităţilor în procesul dezvoltării şi imple­men­tării proiectelor, dar pe de al­tă parte, şi ele au nevoie de re­gle­mentări clare, precise, pre­dic­tibile, care să le permită să ducă la îndeplinire actele de autorizare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.