Companii

Viitoarele depozite de gaze şi modernizarea reţelei de transport presupun investiţii de 750 mil.euro

Autor: Carol Dan

11.07.2011, 00:00 82

Creşterea capacităţii de înmagazinare a gazelor naturale îndepozite subterane şi reabilitarea sistemului naţional de transportal gazelor necesită investiţii de peste 750 de milioane de euro,estimează compania de stat Transgaz Mediaş (TGN), operatorulreţelei de transport. Sumele necesare pentru suplimentareacapacităţilor de stocare a gazelor se ridică la 500 milioane deeuro.

Depozitele de gaze existente au o capacitate anuală totală detrei miliarde metri cubi de gaze naturale. Investiţiile pentrucreşterea cu 50% a debitelor de extracţie din depozite se ridică la180 milioane de euro, până în 2012. Producătorul de gaze RomgazMediaş este cel mai mare operator de depozite de înmagazinare dinRomânia.

Grupul franco-belgian GDF SUEZ, prezent pe piaţa energeticăromânească din 2005, are două depozite de mici dimensiuni. Transgazare nevoie până în 2013 de investiţii de 256 mil. euro pentrureabilitarea reţelelor. Documentul nu precizează sursele definanţare a proiectelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO