Companii

Videoconferinţa ZF Branduri româneşti. Investiţiile în producţie sunt necesare pentru a susţine dezvoltarea brandurilor româneşti

Videoconferinţa ZF Branduri româneşti. Investiţiile...

Autor: Cristina Bellu

20.10.2020, 00:07 426

România are branduri locale puternice, multe dintre ele dezvoltate în ultimele două decenii, dar şi unele cu o istorie mult mai vastă, însă e nevoie de investiţii în producţie pentru a susţine creşterea acestor mărci şi o prezenţă mult mai mare la raft, au spus antreprenorii şi directorii de companii prezenţi în cadrul videoconferinţei ZF Branduri româneşti.

„Trebuie să investeşti şi să integrezi foarte mult local. O dramă pe care o trăim este aceea că nu găsim furnizori locali de materii prime. Acum, sub 10% din valoarea materiilor prime şi a ambalajelor achiziţionate vin din România. Facem eforturi să găsim cât mai multe materii prime aici, dar trebuie dezvoltată toată verticala industriei. A existat o bună tradiţie pe industria de dulciuri şi ea poate fi reconstruită“, spune Dragoş Militaru, managerul care conduce Kandia Dulce, cel mai mare producător de ciocolată de pe plan local.

În acelaşi timp, tendinţa de a consuma produse locale, accentuată cu precădere în perioada de debut a pandemiei, a adus un suflu de optimism în rândul antreprenorilor români, care au găsit puterea de a se reinventa prin soluţii care să le ofere o cât mai mare stabilitate în contextul actual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO