Companii

Videoconferinţa ZF AmCham România - Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă. Marius Ştefan, CEO, Autonom, membru board OMV Petrom: Dacă antreprenorii vor bani să îşi îndeplinească visurile, trebuie să facă lucrurile un pic diferit pe zona de guvernanţă corporativă

Videoconferinţa ZF AmCham România - Guvernanţa...

Autor: Ramona Cornea

27.10.2021, 12:23 111
​Marius Ştefan, CEO al companiei Autonom şi membru în board-ul OMV Petrom este de părere că antreprenorii care vor bani să îşi îndeplinească visurile trebuie să facă lucrurile un pic diferit pe zona de guvernanţă corporativă.
 
”Mesajul meu către antreprenori este următorul: dacă vreţi bani să vă îndepliniţi visurile, trebuie să faceţi lucrurile un pic diferit pe zona de guvernanţă corporativă. Pe măsură ce creşte businessul şi lucrurile devin mai complicate, orice antreprenor îşi dă seama că are nevoie de ajutor şi aici intervine rolul boardului”, a declarat Marius Ştefan în cadrul celei de-a doua ediţii a videoconferinţei ZF AmCham România - Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă.
 
 
Ce a mai declarat Marius Ştefan în cadrul videoconferinţei:
 
·        Conceptul de guvernanţă corporativă nu cred că se aplică la companiile de toate mărimile şi este bine să avem discuţii pe tema aceasta. Mesajul meu pentru antreprenori este să vorbim despre ceea ce îi doare cu adevărat. În esenţă, un antreprenor îşi doreşte să dezvolte lucruri, iar pentru asta are nevoie de bani. În cele mai multe cazuri, ei apelează la împrumuturi bancare, la creditul furnizor sau prin intermediul Bursei de Valori.
 
·        Pe zona de sisteme, noi, Autonom, suntem foarte buni pe zona de raportare financiară. Până când a trebuit să facem raportări după standardele internaţionale de raportare – IFRS când am descoperit că trebuie să recuperăm foarte repede şi să învăţăm foarte multe în un timp foarte scurt.
 
·        Dacă punem lucrurile în regulă în o companie în creştere, viaţa antreprenorilor va fi mult mai uşoară în viitor.
 
·        Pe măsură ce trece timpul, trebuie să ne gândim ce lăsăm în urmă. Aici intervine toată povestea cu ESG – cum fac business.  
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO