Companii

Videoconferinţa ZF AmCham România - Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă, ediţia a 2-a. Andreea Petreanu, Mizuho International, independent non-executive director, Globalworth: Unele companii sunt prea mici să ţină pasul cu toate cerinţele care au devenit de tip reglementator, sunt sub presiune financiară, presiune organizatorică

Videoconferinţa ZF AmCham România - Guvernanţa...

Autor: Ramona Cornea

27.10.2021, 11:05 97

Unele companii sunt prea mici să ţină pasul cu toate cerinţele care au devenit de tip reglementator şi sunt sub presiune financiară şi organizatorică, crede Andreea Petreanu, Mizuho International, independent non-executive director, Globalworth.

”Unele companii sunt prea mici să ţină pasul cu toate cerinţele care au devenit de tip reglementator, adică trebuie îndeplinite. Ele sunt sub presiune financiară, presiune organizatorică. Totul trebuie ajustat la nivelul individual al societăţii şi făcut ce este mai bine pentru societatea respectivă”, a declarat Andreea Petreanu în cadrul celei de-a doua ediţii a videoconferinţei ZF AmCham România - Guvernanţa Corporativă – de la buzzword la pilon strategic pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Andreea Petreanu în cadrul videoconferinţei:

·        Nu cred că eşti vreodată pregătit pentru o poziţie de non-executive director, trebuie doar să faci acel pas în direcţia în care ai interes. Trebuie să ai o bază educaţională, o bază tehnică care poate fi ori pe partea financiară, ori pe partea operaţională. Trebuie să ai o bună bază a sectoarelor, a pieţelor, a clienţilor. Expunerea şi experienţa sunt foarte importante.  Cred că ai nevoie o de un set de skilluri de bază pe care să le dezvolţi.

·        Poziţia directorilor independenţi a evoluat foarte mult în ultimii 10 – 15 ani, este o poziţie profesională, dobândită prin examene, interviuri, o poziţie pentru care îţi trebuie educaţie. Mai mult, este o poziţie cu foarte mare responsabilitate, nu numai morală, cât şi legală. Există un risc să devii prea apropiat de organizaţie, o apropiere care nu trebuie să fie neapărat voită, ci nevoită de-a lungul timpului.

·        Poţi să fii prea aproape să mai vezi riscurile, să mai înţelegi direcţia. Pentru asta trebuie să rămâi mereu obiectiv, să faci un pas înapoi.  Este vorba şi de reputaţia ta. Trebuie să îţi menţii obiectivitatea, dacă vrei să ai o carieră în acest domeniu, trebuie să rămâi un personaj de încredere pentru acţionariat, stakeholders şi pentru sector.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO