Companii

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Violeta Luca, Membru, Consiliul Director AmCham România: Este foarte important în o organizaţie să aduci claritate în ceea ce priveşte aşteptările cu privire la comportamente, să creezi un mediu de învăţare

Videoconferinţa ZF/AmCham

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă....

Autor: Ramona Cornea

28.10.2020, 11:29 149

​Violeta Luca, membru în Consiliul Director al AmCham România, preşedinte al Comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă şi CEO al Microsoft România, afirmă că este foarte important ca liderii unei organizaţii să aducă claritate în ceea ce priveşte aşteptările cu privire la comportamente, să creeze un mediu de învăţare.

”Cred că este foarte important să învăţăm să devenim oameni de încredere, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Este foarte important în o organizaţie să aduci claritate în ceea ce priveşte aşteptările cu privire la comportamente, să creezi un mediu de învăţare, unul în care să stimulăm discuţii, dezbateri, care să genereze o cultură a încrederii, a transparenţei, a lucrurilor bine făcute. Dezvoltarea unui climat de încredere, unui lidership care să inspire şi să motiveze comportamente corecte în organizaţie, se mulează pe cinci piloni”, a declarat Violeta Luca în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Violeta Luca în cadrul videoconferinţei:

·         Când ne uităm la leadership, la organizaţii în ansamblu, este foarte important să nu ne uităm doar la indicatorii de performanţă, ci la modul în care s-au obţinut acei indicatori de performanţă, iar asta cred că va determina schimbări fundamentale, structurale, în modul în care se fac lucrurile în România.

·         Pilonul al treilea este legat de o cultură în care oamenii vorbesc şi nu le este frică să vorbească despre un lucru pe care l-au văzut întâmplându-se şi care nu rezonează cu valorile, principiile, standardele companiei.

·         Pilonul al patrulea este legat de cultura de bonificaţie şi de penalizare a comportamentelor pozitive şi negative. În viaţă şi în business, cultura este dată de ceea ce nu tolerăm să se întâmple.

·         Pilonul numărul cinci este legat de tonul de lidership pe care îl dăm în organizaţie. Cred că o cultură a bunei guvernanţe nu poate să fie asigurată de un singur om sau departament, este foarte important să fie dat de lidershipul companiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO