Companii

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Prof. dr. Dragoş Iliescu, Universitatea din Bucureşti: Marile rateuri în business-ul internaţional din ultimii 10 sau 20 de ani nu au fost tehnice, ci derapaje de valori

Videoconferinţa ZF/AmCham

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă....

Autor: Ramona Cornea

28.10.2020, 11:04 108

Dragoş Iliescu, profesor doctor în cadrul Universităţii din Bucureşti, afirmă că marile rateuri în business-ul internaţional din ultimii 10 sau 20 de ani nu au fost tehnice, ci derapaje de valori, unele care pot distruge o companie.

”Trebuie să fiţi foarte conştienţi de costurile pe care derapajele de lidership, cele morale, le au pentru business. Marile rateuri în business-ul internaţional din ultimii 10 sau 20 de ani nu au fost tehnice, ci derapaje de valori. Acestea nu scad cifra de afaceri cu 5-10%, ci distrug complet business-ul, credibilitatea lui în faţa stakeholderilor”, a declarat Dragoş Iliescu în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Dragoş Iliescu în cadrul videoconferinţei:

·         Este clar că lidershipul este despre comportamentul uman, este despre un anumit tip de comportament uman care modifică un alt comportament uman.

·         Singura misiune a liderului este să ghideze şi să modifice comportamentul celor care îl urmează prin propriul comportament. Asta pune comportamentele de lidership şi studiile de lidership în domeniul psihologiei, mai specific în zona psihologiei a muncii.

·         Orice poate fi educat, ceea ce înseamnă că şi comportamentul moral poate fi educat, mai ales pe termen scurt. Când vrei să prezici comportamentul moral şi în special comportamentul de lidership moral trebuie să ne uităm la predictorii lidershipului moral şi să vedem în ce măsură ei pot fi formaţi, dezvoltaţi sau nu.

·         Aceste trăsături individuale, care sunt fundamentul comportamentului moral, nu pot fi dezvoltate, sau pot fi dezvoltate foarte greu dacă se dezvoltă componenta de educare care vine din copilăria timpurie.

·         Comportamentul moral nu se învaţă la vârstele la care ajungi în poziţiile de lidership. Liderii care sunt în poziţia de a selecta alţi lideri, de a încuraja şi de a dezvolta alţi lideri, trebuie să fie foarte atenţi.

·         serie de competenţe asociate cu performanţa de lidership pot fi dezvoltate, trăsături precum vorbitul în public, umorul, capacitatea de planifica proiecte pot fi dezvoltate, însă comportamentul moral nu poate fi dezvoltat. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO