Companii

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Ionuţ Simion, preşedintele AmCham România: Ţara noastră trebuie să urmărească valorificarea oportunităţilor din contextul actual astfel încât să devină o destinaţie pentru investiţiile străine în sectoare cheie

Videoconferinţa ZF/AmCham

Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă....

Autor: Ramona Cornea

28.10.2020, 11:04 101

Ionuţ Simion, preşedintele AmCham România şi Country Managing Partner în cadrul PwC România, afirmă că România trebuie să urmărească valorificarea oportunităţilor din contextul actual astfel încât să devină o destinaţie pentru investiţiile străine în sectoare cheie precum industria auto sau turismul.

”În viziunea membrilor noştri, România trebuie să urmărească cu determinare, dincolo de depăşirea provocărilor generate de criza sanitară şi economică, valorificarea oportunităţilor oferite de contextul actual astfel încât ţara noastră să devină o destinaţie pentru investiţiile străine în sectoare cheie precum infrastructura, industria auto, turism şi alte industrii cheie care ajută România să avanseze pe scara lanţurilor valorice globale. Ne dorim ca România să devină un hotspot de antreprenoriat pentru că un sistem antreprenorial complex şi bine dezvoltat poate genera creştere economică pe viitor. Nu în ultimul rând, ne dorim ca România să devină un model de bună guvernare, atât la nivelul companiilor publice, cât şi în cele private”, a declarat Ionut Simion în cadrul conferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Ionuţ Simion în cadrul videoconferinţei:

·         Buna guvernare este unul dintre criteriile determinante pentru credibilitatea unei pieţe şi pentru încrederea învestitorilor într-o economie. Un investitor străin este interesat în primul rând să vadă dacă există stabilitate, predictibilitate şi, mai presus de toate, integritate. Iar buna guvernare asta vine să reglementeze asta.

·         România are nevoie de măsuri consistente pentru a deveni un model de bună guvernare, pentru a îndeplini standardele care să permită ţării noastre accesul la organizaţii precum OECD, pentru simplificarea legislativă, derularea de studii de impact înainte de adoptarea de policiti publice, precum şi asigurarea transparenţei, predictibilităţii şi eficienţei instituţiilor şi serviciilor publice.

·         Investind în aceşti trei piloni, respectiv atragerea de investiţii, hotspot antreprenorial şi model de bună guvernare, împreună cu o viziune strategică şi implementare coerentă şi integrată a procesului de transformare digitală, de asigurare a unei politici fiscale responsabile şi de echipare a generaţiilor prezente şi viitoare pentru profesii relevante pe piaţa muncii în următoarele decade, România îşi poate atinge adevăratul potenţial de dezvoltare socio-economică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO