Caută doar în titlu
Companii

Videoconferinţa IMM 2021 - Vaccin pentru IMMunitate: „Antreprenorilor le trebuie bani, finanţare, dar şi parteneri cu care să meargă la drum. Un IMM are nevoie de prudenţă, adaptare şi diversificare“

Crizele în general sunt un bun catalizator pentru a face schimbări în business, iar această criză sanitară este o astfel de ocazie, spun oamenii din business.

Realism, parteneriate, in­stru­men­te de gestiu­ne a riscului, fi­nanţare, asigurări de sănă­ta­te, prudenţă, adaptare şi di­ver­sificare sunt ingredientele care ar trebui să se regăsească într-un „vac­cin“ pentru imunitatea IMM-urilor, sunt con­cluziile videocon­ferinţei ZF IMM 2021 - Vaccin pentru IMMuni­ta­te, care s-a desfă­şurat joi. Eveni­ment­ul a avut ca parteneri ofi­ciali CEC Bank, Signal Iduna, Coface, CSR Nest şi ONV Law.

„Antreprenorilor le trebuie bani, fi­nan­ţa­re, dar şi parteneri cu care să meargă la drum. Atunci când finan­ţăm, ne uităm dacă IMM-ul are şi el un aport financiar, dacă an­tre­pre­no­rul este pregătit pe domeniul res­pec­tiv. Credem în oamenii tineri, cu idei. Am încredere în antreprenorii ro­mâni“, a spus Ramona Ivan, director în cadrul direc­ţiei Relaţii cu instituţii naţionale şi inter­na­ţionale la CEC Bank.

Crizele în general sunt un bun catali­za­tor pentru a face schimbări în business, iar această criză sanitară este o astfel de ocazie, spun oamenii din business.

„În vaccinul pentru imunitatea IMM-uri­lor aş pune trei elemente: re­a­lism, partene­riat şi instrumente de ges­tiune a riscului. An­tre­prenorii tre­bu­ie să se uite dintr-o perspec­ti­vă no­uă la sche­mele de ajutor. Este im­por­tant să ape­leze la un consultant, care să le poa­tă da sfaturi bune“, a spus Eugen Anices­cu, country manager la Coface Ro­mânia, unul dintre prin­ci­palii asigu­rători de credit comercial din România.

Tot acum este momentul în care IMM-urile trebuie să perceapă con­cu­renţa de pe piaţa muncii şi să atragă anga­jaţii ofe­rin­du-le avantaje, de­oare­ce angajatul dintr-un IMM tre­buie să se simtă la fel de protejat ca cel dintr-o companie mare.

„Vaccinul pentru imunitatea IMM-urilor trebuie să includă o asi­gu­rare de sănă­ta­te. Şi există produse atât pentru bugete mici, cât şi pentru bu­ge­te mari“, a spus Ni­colae Trofin, mem­bru al directoratului la Signal Iduna Asigurare Reasigurare.

Dincolo de cifre însă, schimbarea pre­su­pu­ne transformarea menta­li­tăţi­lor şi a oamenilor deopotrivă.

„Dacă ascultăm oamenii cu aten­ţie, şan­sele de reuşită sunt mai mari. Există zone de sin­dicalizare a antre­pre­norilor, în care ei lu­crează îm­pre­ună şi atrag fonduri, capitali­zare, pen­tru a creşte“, a spus Radu Nemeş, ma­naging partner la ONV Law, o casă de avocatură specializată pe seg­mentul de business şi public law.

La rândul lor, antreprenorii spun că e nevoie de atenţie în continuare şi de precauţie pentru revenirea din criză.

„Un IMM are nevoie de pru­den­ţă în continuare, adaptarea şi di­versificarea produselor şi a pieţelor. Orice criză aduce şi oportunităţi, cu care, dacă vrei să le vezi şi ai şi re­surse, poţi avea succes“, a adăugat Dan Mircescu, proprietarul producă­to­rului de acoperişuri Novatik din ju­deţul Prahova.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.