Companii

Vicepremierul Costin Borc a plecat de la Lafarge cu un pachet „compensatoriu“ de 3,5 mil. lei

Vicepremierul Costin Borc a plecat de la Lafarge cu un...

Autor: Adelina Mihai

20.06.2016, 00:07 1478

Costin Borc, ministrul economiei şi vicepremier în guvernul Cioloş, a încasat anul trecut venituri în cuantum de peste 3,5 milioane de lei (echivalentul a 65.000 de euro pe lună) de la producătorul de materiale de construcţii Lafarge. El a explicat, în declaraţia sa de avere actualizată, că veniturile de anul trecut reflectă atât salariul şi beneficiile, cât şi o serie de bonusuri de performanţă din 2014 şi din 2015, precum şi salariile compensatorii, menţionând că nivelul veniturilor încasate anul trecut este atipic.

Totuşi, cu venituri de circa 65.000 de euro pe lună, Costin Borc a devenit cel mai bine plătit angajat din privat care s-a angajat la stat, poziţie care era deţinută anterior de Mişu Negriţoiu, actualul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF). În 2013, Negriţoiu a încasat circa

2,3 milioane de lei ca preşedinte al ING Bank, echivalentul lu­nar al sumei de 43.000 de euro, arată datele publicate în prima declaraţie de avere depusă de când a preluat funcţia de la ASF.

Totuşi, în prezent, Borc are la guvern un venit lunar de circa 3.200 de euro pe lună, în timp ce Mişu Negriţoiu încasează de la ASF peste 11.000 de euro net pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO