Companii

Viaţă tot mai grea pe piaţa muncii: Nivel record de candidaţi care îşi caută un job pe platformele online în iulie

Viaţă tot mai grea pe piaţa muncii: Nivel record de...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2020, 10:16 982

Numărul de aplicări pentru noi joburi a atins în iulie un nou record, crescând atât numărul efectiv de candidaţi disponibili, cât şi media cererilor depuse de ei, arată datele platformei de recrutare online eJobs, o altă tendinţă remarcată de la începutul verii fiind scăderea vârstei primei angajări. 

Astfel, numărul de aplicări pentru joburi în România şi din străinătate a ajuns în iulie la 1,3 milioane, cu 50% mai mare faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

”A crescut atât numărul mediu de aplicări pe candidat, cât şi numărul efectiv de candidaţi disponibili. Astfel, în iulie au fost 142.000 de candidaţi care şi-au căutat un job la noi pe platformă. Dintre aceştia, aproape 33.000 au fost candidaţi noi, care nu au avut până acum cont pe eJobs şi care, cel mai probabil, în ultimii ani nu au fost interesaţi de schimbarea jobului. Numărul de candidaţi noi este cu 20% mai mare decât în luna iunie”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Vânzările rămân domeniul care atrage cel mai mare număr de aplicări, urmat de relaţii clienţi / call center, administrativ / logistică, back office, financiar / contabilitate şi internet / e-commerce.

Cele mai multe aplicări au venit din partea candidaţilor din Bucureşti, Clujul fiind al doilea cel mai activ judeţ. Lista continuă cu Timiş, Braşov, Iaşi, Constanţa şi Prahova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO