Companii

Viaţă foarte grea pentru proprietarii de hoteluri: În iulie 2020 a fost ocupată doar o treime din totalul capacităţii de cazare hotelieră din România, mult sub nivelul din iulie 2019

Sosirile înregistrate în unităţile de cazare în primele şapte luni ale acestui an au fost de 3 milioane de turişti sosiţi.

Sosirile înregistrate în unităţile de cazare în primele şapte luni ale acestui an au fost de 3 milioane de turişti sosiţi.

Autor: Miruna Diaconu

03.09.2020, 13:00 277

Indicele de utilizare a locurilor de cazare în primele şapte luni ale acestui a fost în medie de 22% pe totalul structurilor de cazare turistică.

În luna iulie a acestui an doar o treime din totalul capacităţii din structurile de cazare din România a fost ocupată, mai exact doar 28,8% din totalul locurilor de cazare au fost ocupate de turişti, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

În luna iulie a anului trecut utilizarea capacităţii de cazare din România era undeva la 46% din totalul locurilor de cazare. În primele şapte luni ale acestui an, indicele de utilizare a capacităţii de cazare a avut o medie de 22% pe totalul structurilor de cazare turistică, în scădere cu 9,8 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO