Companii

Veniturile Novotel Bucuresti, in scadere cu 25%

28.05.2009, 16:15 55

Hotelul Novotel Bucharest Center, parte a lantului francez Accor, a inregistrat in primele patru luni din acest an venituri in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un grad de ocupare mai mic de 50%.

"Am redus tarifele la cazare de la inceputul anului, dar gradul de ocupare a fost in scadere cu 10-15% fata de aceeasi perioada anul trecut, ajungand la sub 50%", a declarat Philippe Drivon, managerul general al hotelului.
Lantul francez Accor intentioneaza sa isi extinda prezenta pe piata din Romania, avand in plan pentru inceput deschiderea unui hotel Novotel la Timisoara, unde detine deja un teren.
"In urmatoarele 18-20 de luni vom inaugura doua hoteluri la Timisoara sub brandurile Novotel si Etap. Urmeaza sa deschidem apoi hoteluri si in Cluj si Brasov", a spus Drivon.
In urmatorii trei ani Accor vizeaza deschiderea a circa 10-12 unitati hoteliere pe piata romaneasca, majoritatea fiind hoteluri de doua si trei stele. Lantul Accor este prezent in Romania prin brandurile Pullman, Ibis si Novotel.
"Incercam sa atragem clientii prin oferirea unor servicii aditionale, precum internet gratuit, un centru spa, dar si un terminal de check-in online precum cel pe care il vom implementa alaturi de partenerii de la Air-France KLM. Clientii hotelului vor putea alege orice destinatie operata de compania aeriana", a spus el.
Investitia in acest serviciu de check-in prin care se poate alege locul in avion cu 30 de ore inainte de zbor s-a ridicat la 2.500 de euro. "Aproape 22% din clientii hotelului au fost francezi anul trecut. Deci cred ca vor fi clienti care isi vor rezerva bilete de avion in hotel", a precizat el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO