Caută doar în titlu
Companii

Venitul mediu lunar al gospodăriilor era în T2 de 4151 lei, în creştere cu aproape 25% faţă de perioada similară din 2017, în timp cheltuielile s-au majorat cu 27%

Venitul mediu lunar pe gospodărie s-a ridicat în trimestrul doi al anului la 4151 lei, în creştere cu 24,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce media pe persoană a fost de 1589 lei, în condiţiile în care cheltuielile au reprezentat 85,7%, potrivit datelor INS

Comparativ cu media anului trecut (3392 lei), veniturile gospodăriilor erau cu 22% mai mari la finele lunii iunie 2018.

Astfel, cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în trimestrul II 2018, în medie, de 3558 lei lunar pe gospodărie (1362 lei pe persoană), în creşrtere cu 27,2% faţă de T2/2017. Produsele alimentare şi băuturile nealcoolice au deţinut cea mai mare pondere în consumul gospodăriilor, de 35%, urmate de cele pentru locuinţă, apă şi electricitate (14,4%), achiziţii de mobilier şi alte obiecte pentru casă (8,5%) şi îmbrăcăminte/încălţăminte(7,5%). Cea mai mică pondere ăn totalul cheltuielilor revine educaţiei, cu 0,4%. 

Comparativ cu media anului trecut (2874 lei), la finele lunii iunie 2018 cheltuielile se majoraseră cu 23%.

Din totalul veniturilor, cele băneşti au avut o medie de 3843 lei lunar pe gospodărie (1471 lei pe persoană), iar cele în natură de 307 lei lunar pe gospodărie (118 lei pe persoană).

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (67,5% din veniturile totale ale gospodăriilor).

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (18,4%), veniturile din agricultură (2,2%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,2%), cele din proprietate şi vânzărea de active din patrimoniul gospodăriei (1,1%) precum şi veniturile în natură (7,4%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,2%).

În parallel, principalele destinaţii ale cheltuielilor sunt consumul de alimente, produse nealimentare, servicii şi impozite, contribuţii, cotizaţii, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).

Cheltuielile pentru investiţii, respectiv pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc, deţin o pondere mică în cheltuielile totale, de doar 0,6%.

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.