Companii

Vedeţi aici cum arată noul combinat modernizat al Mechel de la Oţelu Roşu

Cuptor de topire \n care se produce o]el lichid

combinat modernizat al Mechel de la Oţelu Roşu

Autor: Adrian Ionut Cojocar

07.06.2011, 23:30 1580

Combinatul siderurgic de la Oţelu Roşu,judeţulCaraş-Severin, controlat de grupul rus Mechel prin intermediulcompaniei Ductil Steel Buzău, îşi va majora producţia în acest anla 600.000 de tone de oţel, de la 350.000 de tone anul trecut,urmând ca în 2012 să ajungă cu producţia la capacitatea maximă de810.000 de tone, potrivit reprezentanţilor Mechel.

Ruşii au investit 48,7 mil. dolari pentruconstruirea unei oţelării noi la Oţelu Roşu, unde au adustehnologie de ultimă generaţie, care mai este disponibilă în doardouă alte combinate din lume, în China şi Indonezia, au precizatreprezentanţii grupului. Investiţia va permite ca pe lângăcreşterea producţiei, compania să-şi scadă consumul de energieelectrică şi materie primă.

Combinatul are 570 de angajaţi în prezent, faţăde 462 anul trecut, şi spune că anul viitor va mai suplimentapersonalul. Grupul Mechel, controlat de miliardarul Igor Zyuzin,mai deţine trei combinate în România, la Târgovişte, Câmpia Turziişi Brăila, fiind al doilea producător de oţel la nivel naţionaldupă ArcelorMittal. Igor Zyuzin, proprietarul grupului, areprogramată astăzi o întâlnire cu preşedintele TraianBăsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO