Companii

Vedeţi aici ce spune noul ministru al Sănătăţii în prima conferinţă de presă. Ce taxe noi se pregătesc

Autor: Ioana David

30.08.2011, 15:05 509

Noul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau, a declarat în prima conferinţă de presă de la numirea în funcţie că forma finală a taxei de clawback - o contribuţie pe venituri aplicată furnizorilor de medicamente, menită a intra în vigoare la începutul lunii septembrie - nu a fost încă finalizată. Ministrul a făcut menţiuni şi despre o altă taxă de "payback", fără să ofere însă precizări în acest sens.

"Taxa de clawback are efect reglator pentru a nu depăşi anumite limite în decontarea medicamentelor. Nu avem neapărat venituri din această taxă. Taxa payback este aducătoare de venituri şi va fi diferenţiată între generice şi originale", a spus ministrul.

Oficialul a mai anunţat că pachetele de servicii medicale de bază vor fi definitivate anul acesta dar nu a anunţat ce formă vor îmbrăţişaacestea. În ceea ce priveşte taxa de fast-food - o idee avansată de predecesorul său - Ritli Ladislau a spus că nu a dezvoltat această idee dar nu exclude să o reia în altă formă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO