Companii

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar: „Noi pregătim forţă de muncă pentru afară. Anual îmi pleacă 100-130 de şoferi sau măcelari în străinătate, deşi le dau salariu de 1000 de euro brut/lună“

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar din Paşcani: Acum sunt oportunităţi imense, dar ne trebuie o strategie pe termen lung, să ştim ce avem de făcut în următorii 10 ani şi să avem acces facil la finanţări.

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar din Paşcani: Acum sunt oportunităţi imense, dar ne trebuie o strategie pe termen lung, să ştim ce avem de făcut în următorii 10 ani şi să avem acces facil la finanţări.

Autor: Florentina Niţu

29.05.2020, 11:00 1033

Vasile Pleşca gestionează o companie cu peste 220 de angajaţi şi livrează carnea proaspătă de porc, vită şi oaie în magazine, fabrici de preparate din carne, dar şi către carmangerii, neavând propria reţea de magazine.

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar din Paşcani, judeţul Iaşi, consideră că nivelul ridicat al fluctuaţiei de personal este una dintre cele mai mari provocări ale antreprenorilor români din industria cărnii, care, după ce specializează angajaţii la locul de muncă, constată că aceştia pleacă în străinătate, principalul motiv fiind cel financiar.

„Noi pregătim forţă de muncă pentru afară. Anual îmi pleacă 100-130 de şoferi sau măcelari în străinătate, deşi le dau salariu de 1.000 de euro brut/lună. Mulţi s-au întors acum, după 10-15 ani de muncă în afară, per­soa­ne de peste 45 de ani, şi vor să lucreze la noi. Celor ti­neri încă li se pare cool să se strângă şi să plece mai mulţi în Germa­nia sau în Anglia“, a spus Vasile Pleşca. El adaugă că an­ga­jaţii de peste 40 de ani sunt mai stabili. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO