Companii

Vasile Lucuţ investeşte 13 mil. euro în două parcuri fotovoltaice

Foto Silviu Matei

Vasile Lucuţ

Autor: Gabriel Razi

10.10.2013, 20:57 1336

Vasile Lucuţ, acţionarul şi fondatorul grupului Unicarm, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa alimentară, cu afaceri de 143 de milioane de euro anual din procesarea cărnii, panificaţie şi lactate, are în derulare investiţii de 13 milioane de euro în două parcuri de panouri fotovoltaice cu o capacitate cumu­lată de 9,5 MW în nord-vestul ţării.

„Este vorba despre do­uă parcuri în zona limitrofă judeţului Satu Mare“, a spus Lucuţ pentru ZF.

Antreprenorul de la Unicarm este o prezenţă extrem de discretă în mediul public, cu apariţii rare în presă sau le evenimentele de business.

Aceasta este prima investiţie anunţată de şeful Uni­carm în afara producţiei de alimente sau retail, businessurile de bază ale grupului.

„Fac proiectul din fonduri proprii pentru că în actualul context este din ce în ce mai greu să iei bani de la bănci“, a mai spus Lucuţ.

Prin investiţia în energia verde, Lucuţ se alătură mai multor investitori care au direcţionat fonduri către această piaţă. În clubul investitorilor atraşi de plasamentele în industria energiilor considerate curate se află Jean Valvis (Dorna Agri), Zoltan Teszari (RCS-RDS) sau Bogdan Enoiu (director al McCann Erickson România).

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO