Companii

Vasile Armenean ia în calcul vânzarea unei părţi din Betty Ice. “Am pri­mit mai multe oferte, dar nu ne­apă­rat oferte de vânzare, ci chiar de fuziune sau de a cumpăra noi o companie.”

Vasile Armenean

Vasile Armenean

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.06.2017, 00:07 4086

Vasile Armenean, antrepre­no­rul care deţine producătorul de în­ghe­ţată Betty Ice, ia în calcul vân­zarea unei părţi din compania pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de do­uă decenii şi pe care a dus-o la afa­ceri de 28 mil. euro.

„Acum facem o evalua­re a com­pa­niei. La fel ca şi în 2006-2007, am pri­mit mai multe oferte, dar nu ne­apă­rat oferte de vânzare ( a com­paniei - n.red.), ci chiar de fuziune sau de a cumpăra noi o companie. Şi de aici a plecat totul. Nu ne­go­ciem deo­ca­m­dată cu ni­meni nicio tranzacţie, dar nu excludem nimic“, a de­clarat pen­tru ZF Vasile Arme­nean, pro­prie­tarul Betty Ice, o com­panie cu afa­ceri de

28 mil. euro anul trecut. El spune însă că vânzarea inte­grală a com­paniei este pusă pe ultimul loc.

O eventuală vânzare a Betty Ice din Suceava ar fi a doua tranzacţie de pe piaţa îngheţatei din ultimii ani, după cea în care familia Istrate din Alba a vândut pachetul ma­jo­­ritar al pro­ducătorului Alpin 57Lux că­tre grupul leto­nian Food Union.

Pe piaţă mai activează şi alţi producători români precum Top Gel Prod din Dolj, com­­pa­nie controlată de an­tre­pre­no­rul Petre Popa, dar şi Kubo Ice Cream, care este în insol­venţă. Piaţa în­ghe­ţatei este evaluată la 150 mil. euro, iar cei mai mari jucă­tori sunt Unilever şi Nestlé.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO