Companii

Vascar Vaslui se extinde în Capitală, unde vrea să ajungă în 500 de magazine

Vascar Vaslui se extinde în Capitală, unde vrea să...

Autor: Roana Rotaru

08.04.2016, 00:04 1293
Producătorul vasluian de mezeluri, pate şi mâncare la conservă Vascar a ajuns anul trecut la afaceri de 61,2 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de anul trecut, puţin sub estimările din noiembrie 2015 preconizate de Vlad Ciu­burciu, directorul de marketing al companiei şi fiul Gabrielei Ciuburciu, fondatoarea afacerii.

Compania deţinută în prezent de familia Ciuburciu a fost mereu pe profit din 2010 până astăzi, motiv pentru care vrea să îşi continue expansiunea în Bucu­reşti. Astfel, mezelurile şi con­servele din gama „Moldova în Bucate“ vor fi listate în peste 200 de magazine de proximitate din Capitală, în primele patru luni ale anului 2016. „Până la finalul anu­lui ne propunem să fim prezenţi în aproximativ 500 de magazine repre­zentative la nivelul Capitalei. Am selectat atent portofoliul de produse ce va fi distribuit în Bu­cureşti pe baza unor cercetări de piaţă care au luat în considerare atât specificul consumatorului, cât şi nevoile retailerilor“, a mai spus Vlad Ciuburciu.

Potrivit reprezentanţilor com­paniei, Vascar a înregistrat la finalul anului 2015 o cotă de piaţă de 3% în categoria mezelurilor, 4% în categoria pateu şi 6,4% în categoria de mâncare şi carne la conservă.

Principalii competitori ai companiei Vascar sunt Cris-Tim, Agricola, Caroli, Unicarm sau Scandia Food, unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţa produselor din carne, companii care şi-au majorat afacerile anul trecut în mare parte datorită reducerii  TVA la ali­mente de la 24% la 9%, măsură care a ajutat întreaga industrie să-şi menţină sau să-şi crească vân­zările.

Compania Vascar a fost înfiinţată în 1984 la Vaslui şi produce preparate „marcă pro­prie“ pentru Kaufland, Carrefour, Mega Image şi Lidl. Producătorul are peste 300 de angajaţi, o fabrică de procesare şi 20 de magazine pro­prii în regiunea Moldovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO