Companii

Vanzarile de pachete turistice pentru Sibiu ar putea trece afacerile Aerotravel de 29 mil. euro

Vanzarile de pachete turistice pentru Sibiu ar putea trece afacerile Aerotravel de 29 mil. euro

Aerotravel a incasat anul trecut 20 de milioane de euro din vanzarea de bilete de avion

31.01.2007, 18:14 20

Aerotravel Lufthansa City Center, unul dintre cei mai importanti tour-operatori de pe piata, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 24 mil. euro, in crestere cu 19% fata de anul precedent, cand compania a derulat afaceri de 19,4 mil euro.
"Cresterea survine ca urmare a avantului pe care l-a luat turismul de afaceri, organizarea de evenimente si incentive-uri (excursii organizate de companii cu scopul de fidelizare a angajatilor, teambuilding etc. - n. r.), dar si datorita turismului leisure, asupra caruia ne-am concentrat in ultima vreme", a declarat Claudia Stan, directorul de marketing al companiei.
Activitatile companiei s-au indreptat anul trecut in proportie de 17% spre turism, iar 83% spre activitatea de ticketing (vanzare de bilete de zbor), cele doua contribuind proportional la cifra de afaceri, cu 4 mil. euro si respectiv 20 mil. euro.
Ca si volum, segmentul de ticketing a avansat cu 18 procente, iar cel de turism a atins o cota de crestere de 25%.
"Pentru anul care urmeaza, ne-am propus o crestere a cifrei de afaceri cel putin egala cu cea inregistrata in 2006", a declarat Claudia Stan.
Pentru a justifica aceasta crestere, compania are in derulare trei proiecte importante, unul dintre ele fiind lansarea unui nou site in luna martie.
"Site-ul se doreste a fi o interfata user-friendly, care sa ofere clientilor posibilitatea de a-si construi singuri pachetul turistic, incepand cu alegerea locatiei si incheind cu plata, care se va face tot prin intermediul internetului", a declarat reprezentantul companiei. Tot pentru 2007, compania pregateste lansarea unor noi linii de produse, cum sunt pachetele Deluxe, cu cazari in hoteluri de 5 si 6 stele si destinatii exotice (Caraibe, Mexic, Dubai, Maldive, Mauritius, Seychelles), pachetele Grupuri, care isi propun sa ofere sejururi pentru tari ca Kenya, India sau China sau EuroCity Breaks, excursii de weekend in 15 orase europene pentru care compania lucreaza atat cu companiile aeriene de linie, cat si cu cele low-cost.
"De altfel, ne dorim sa transformam EuroCityBreaks intr-un brand", a declarat reprezentantul companiei.
Pe langa cursele charter pe care le efectueaza incepand cu anul 2005 cu destinatia Grecia, Aerotravel isi propune sa includa noi destinatii de calatorie cu curse charter, care vor fi operate atat din Bucuresti, cat si din Cluj si Timisoara.
"Tinta noastra este sa oferim o noua destinatie cu charterele noastre in fiecare an, pe langa cele din anul precedent. Nu pot spune care va fi aceasta destinatie in acest an, dar ne aflam in negocieri", a spus Cladia Stan.
Pe langa destinatiile pentru turistii romani, Aerotravel promoveaza anul acesta, prin partenerii de pe pietele externe, oferte turistice pentru straini, cu destinatia Sibiu. De altfel, Sibiul este singura destinatie turistica pentru care reprezentantii Aerotravel ofera pachete speciale.
Un al treilea proiect in derulare in acest an vizeaza consolidarea pozitiei pe piata a companiei, prin marirea numarului de agentii partenere.
"In acest moment reteaua activa a partenerilor nostri insumeaza peste 100 de locatii. In 2007 ne propunem sa crestem acest numar cu cel putin 50% la nivel national", a declarat Claudia Stan.
Pe langa reteaua de parteneri, compania opereaza agentii proprii sau in sistem de franciza in Bucuresti (doua locatii), Cluj, Timisoara, Bacau, Oradea si Sibiu.
Prezenta pe piata de opt ani, compania este afiliata la lantul Lufthansa City Center International (LCC) din anul 2000 si s-a axat in special pe segmentul de turism de afaceri, introducand pachetele de vacanta in urma cu trei ani.
LLC are sediul la Frankfurt si este prezenta in 64 de tai prin intermediul a 560 de birouri. In Romania, pe langa Aerotravel, agentia Kron-Tour din Brasov este de asemenea afiliata LLC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO