Companii

Vânzările de camioane continuă să piardă viteză, cu toate că economia creşte

Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus

Autor: Bogdan Alecu

02.05.2018, 00:00 273

♦ Lipsa şoferilor, nesiguranţa cu privire la asigurările de tip RCA şi legislaţia în schimbare în Europa de Vest au limitat apetitul transportatorilor rutieri cu privire la achiziţia de noi camioane.

Vânzările de camioane grele, de peste 16 tone au scăzut anul trecut cu 25% la aproape 6.500 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în timp ce în primele trei luni ale acestui an ritmul s-a mai temperat, iar volumele s-au aflat la un nivel similar cu cel din 2016 - de aproximativ 1.900 de unităţi. „Anul precedent a reprezentat o scădere neaşteptată a pieţei de camioane în comparaţie cu anul 2016. Scăderea a fost de aproximativ 25%, fiind cauzată de cererea redusă de camioane în segmentul de transport internaţional. Cauzele acestei scăderi au fost atât lipsa şoferilor profesionişti cât şi schimbările în legislaţia muncii din anumite ţării vestice cu privire la timpii de odihnă şi diurnă“, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO