Companii

Vanzari constante in euro pentru Aerotravel

16.04.2004, 00:00 39



Agentia de turism Aerotravel a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 380 de miliarde de lei, in crestere cu 20% fata de 2002. In euro, cifra de afaceri a ramas relativ constanta, la circa 10,2 mil.euro.



Pentru acest an, agentia si-a propus o crestere de 25% in lei.



Orientata pana acum pe activitatea de vanzare de bilete de avion (ticketing), Aerotravel a inceput sa-si dezvolte segmentul de turism.



"Anul trecut am avut o crestere de 300% pe activitatea de turism", a declarat Antonio Nitu, directorul general al agentiei.



Veniturile din vanzarea de bilete de avion reprezinta in jur de 80% din cifra de afaceri a agentiei. Tot anul trecut, agentia a inregistrat o dublare a veniturilor din activitatea de outgoing (plecari), care a ajuns sa detina 70% din totalul veniturilor.



Pentru a continua cresterea segmentului de turism, Aerotravel va organiza incepand cu luna iulie a acesui an doua curse charter din Cluj catre doua destinatii din Turcia - Antalya si Bodrum - in cooperare cu agentia Ali Baba, specializata in turismul pe Turcia.



Compania a fost infiintata in 1997 si la ora actuala are sase locatii proprii, dintre care doua in Bucuresti si cate una in Cluj, Timisoara, Oradea si Sibiu. Agentia are 53 de angajati. Actionarii sunt doua companii cu capital romanesc implicate in activitatea de prestari de servicii de consultanta Quark Investment si Quark Services.



Cele patru locatii au obtinut franciza Lufthansa City Center, o retea care permite accesul la programele tour-operatorilor germani cum ar fi Neckermann, TUI, ITS.



Principalii concurenti ai agentiei Aerotravel sunt Happy Tour, Marshal Turism, Eximtur, Paralela 45.



Nitu spune ca cele mai cerute destinatii de turistii romani sunt la ora actuala Egiptul, Grecia, Turcia, Tunisia, Spania si destinatiile exotice.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO