Companii

Vânzarea TeraSteel resuscitează piaţa de fuziuni şi achiziţii în 2020. Cum a transformat Dorel Goia o unitate de producţie de dinainte de ’90 într-un conglomerat industrial?

Dorel Goia, acţionar majoritar al TeraPlast Bistriţa: Le vom da satisfacţie şi acţionarilor, doi dintre ei fiind două dintre cele mai mari fonduri de pensii. Rămânem pe acţiuni gratuite şi pe cash.

Dorel Goia, acţionar majoritar al TeraPlast Bistriţa: Le vom da satisfacţie şi acţionarilor, doi dintre ei fiind două dintre cele mai mari fonduri de pensii. Rămânem pe acţiuni gratuite şi pe cash.

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Liviu Popescu

28.07.2020, 07:00 1190

♦ Vânzarea diviziei de oţel a grupului TeraPlast arată că economia românească rămâne la un potenţial ridicat de atractivitate, dar şi că Bursa nu cotează companiile la adevărata lor valoare ♦ TeraPlast s-a apreciat ieri cu până la 24% la Bursă.

Tranzacţia prin care producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, controlat de antreprenorul Dorel Goia, vinde divizia de oţel către irlandezii de la Kingspan aduce un suflu nou pieţei de materiale de construcţii din România. Aceasta face parte dintr-un domeniu în care tranzacţiile nu au fost numeroase în ultimii ani şi cu atât mai puţin în ultimele luni, perioadă de timp în care unele companii au avut mai degrabă o strategie prudentă şi în care au lăsat M&A pe plan secundar.

TeraPlast Bistriţa, societate-mamă a grupului şi compania care controlează majoritar TeraSteel, TeraSteel d.o.o Serbia şi WetterBest, adică societăţile care fac obiectul tranzacţiei, a anunţat tranzacţia vineri seară la bursă.

Atunci, TeraPlast SA avea 522 mil. lei capitalizare şi tocmai anunţase încheierea unei tranzacţii de până în 410 mil. lei, ceea ce prin urmare a adus un raliu puternic luni la bursă. „Nu am primit încă banii, urmează să-i avem după ce vom primi aprobarea din partea Comisiei Europene, deoarece noi suntem foarte prezenţi la export. Le vom da satisfacţie şi acţionarilor, doi dintre ei fiind două dintre cele mai mari fonduri de pensii (NN Pensii şi AZT Pensii – n. red.). Rămânem pe acţiuni gratuite şi pe cash“, spune Dorel Goia, acţionar majoritar al TeraPlast şi unul dintre cei mai puternici antreprenori din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO