Companii

Vânzarea operaţiunilor CEZ în România se află pe locul opt în topul celor mai mari tranzacţii din regiune în 2020. Rusia ţine capul de afiş cu cinci din zece deal-uri

ANALIZĂ

Vânzarea operaţiunilor CEZ în România se află pe...

Autor: Cristina Roşca

26.01.2021, 20:20 411

♦ Tranzacţia prin care fondul de investiţii Macquarie Infrastructure and Real Estate (MIRA) din Australia preia operaţiunile CEZ România aşteaptă acordul CSAT după ce l-a primit pe cel al autorităţilor europene în domeniu.

În Europa Emergentă, regiune ce cuprinde 15 state printre care România şi vecinii, dar şi Rusia, Turcia şi ţările din Balcani, s-au semnat anul trecut 10 tranzacţii cu o valoare de cel puţin 1 mld. euro, arată raportul CMS Emerging Europe M&A 2020/21 care analizează piaţa de fuziuni şi achiziţii.

România îşi face loc în top zece dealuri pentru prima dată în ultimii ani. E vorba de o tranzacţie ce vizează doar piaţa locală, nu o mutare regională ce include mai multe ţări, lucru care s-a mai întâmplat. Astfel, vânzarea operaţiunilor CEZ în România se află pe locul opt în topul celor mai mari zece tranzacţii din regiune în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO