Companii

„Vând teren agricol“: 17 terenuri agricole de peste 30 de hectare fiecare au fost scoase la vânzare în 2021, dar numai două s-au vândut. „L-am scos la vânzare în martie, l-am dat în arendă, că nu am reuşit să-l vindem.“

„Vând teren agricol“: 17 terenuri agricole de peste...

Autor: Florentina Niţu

14.08.2021, 11:46 38765

Un număr de 17 oferte de vânzare de terenuri mai mari de 30 de hectare au fost listate pe site-ul Ministerului Agriculturii în acest an, până în prezent, dintre care numai două au primit aviz pozitiv şi tranzacţiile au fost realizate, iar patru au primit aviz negativ. Astfel, din aproape 800 de hectare de teren arabil, în principal din sud-estul ţării, scoase la vânzare, numai 72,4 de hectare au fost vândute efectiv.

„L-am scos la vânzare în martie, l-am dat în arendă, că nu am reuşit să-l vindem“, spune un fermier din Prahova, care a vrut să vândă aproape 40 de hectare de livadă cu un preţ total de 3,8 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul ministerului Agriculturii.

Proprietarii de terenuri care îşi doresc să vândă susţin că modificările aduse anul trecut şi la începutul anului legii 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan sunt neclare chiar şi pentru notari, iar acest lucru a îngreunat procesul de realizare a tranzacţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO