Companii

Vanbet din Vaslui, producător de carne de pui, cu brandul Puiul haiducesc, se apropie de venituri de 50 mil. euro, după un avans de 5% în 2019. Compania are aproape 700 de angajaţi

Vanbet din Vaslui, producător de carne de pui, cu...

Autor: Florentina Niţu

09.10.2020, 16:45 902

Vanbet, producător de carne de pui din Vaslui, controlat de antreprenorul Fănel Bogos, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 219 mil. lei (circa 46 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul 2018, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria compa­ni­ei, prezentă pe piaţă de aproa­pe două de­ce­nii, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

De altfel, numărul salaria­ţilor a ajuns la cel mai înalt nivel în 2019, de 691 de persoane, mai mul­te cu 40 decât în anul prece­dent. Totuşi, profitul a scăzut cu 27%, până la 13,8 mil. lei (2,8 mil. euro), conform aceleaşi surse.

Vanbet deţine 12 ferme pui de carne, 6 ferme găini ouă con­sum, două ferme găini repro­duc­ţie ra­să grea, două ferme tine­ret în­locuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoa­ră, aba­tor, incubaţie, o fermă de capre şi o fa­bri­că spe­cia­lizată pe lapte de capră, în judeţele Vaslui, Galaţi şi Iaşi, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO